Korištenje i privatnost

Korištenje

Internet stranica chefica.hr (POBI TRADE d.o.o., u nastavku: Trgovac) se može koristiti za Vašu privatnu upotrebu bez ikakvih naknada za korištenje, a prema sljedećim uvjetima i pravilima.

Pobi trade d.o.o. (Lanište 15c, 10000 Zagreb, info@chefica.hr, 01/7701-700) voditelj je obrade Vaših osobnih podataka.

Uvjeti korištenja propisuju uvjete i pravila za krajnje korisnike i odnose se na korištenje internetske stranice. Korištenjem internetske stranice, krajnji korisnici iskazuju da se slažu s Uvjetima poslovanja i korištenja te pristaju na korištenje internetske stranice www.chefica.hr u skladu s njima.

Korisnik može svoje upite, pritužbe i komentare poslati pisanim putem, poštom ili e-mailom. Također možete pritužbu poslati i na adresu Agencije za zaštitu osobnih podataka, Zagreb, Martićeva ulica 14, 10000 Zagreb.

Izjava o privatnosti

POBI TRADE d.o.o., Ulica Dr. Luje Naletilića, 10000, Zagreb (“tvtka”, “mi”, “naše”) se obvezuje pružati zaštitu osobnih padataka kupaca/posjetitelja stranice, na način da prikuplja samo one osobne podatke koji su potrebni za ispunjenje ugovora, ili isključivo nakon davanja privole koristi podatke za poboljšavanje korisničkog iskustva, slanje novosti, ponuda i slično. Posjetiteljima se daje mogućnost upravljanja datim privolama, a jednako tako u ovoj izjavi transparentno prikazujemo koji podaci se skupljaju, zašto su potrebni i na koji način se koriste. Svi djelatnici tvrtke iIi poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti. 

Prikupljanje i korištenje informacija
Mi štitimo Vašu privatnost. U procesu realizacije tražene usluge i za davanje obavijesti i informacija vezanih uz Vašu kupovinu ili drugu uslugu, koristit ćemo samo one informacije koje nam svojevoljno dozvolite da koristimo. Obvezujemo se da nećemo prodati, iznijeti ili dati ove informacije trećoj stranci na način koji nije naveden u ovoj izjavi. 

Podaci nužni za ostvarivanje usluge
Kako bi napravio rezervaciju ili poslao upit na ovim Internet stranicama, korisnik prethodno obavlja registraciju popunjavanjem registracijske forme. Tijekom registracije od korisnika se traže kontakt informacije (poput imena i e-mail adrese, adrese stanovanja, broja telefona) nužnih za realizaciju usluge ili dostavu proizvoda. Također, te informacije koriste se kako bi se stupilo u kontakt s korisnikom prilikom odgovaranja na pitanja postavljenih na našim Internet stranicama. Korisnik može poslati upit, putem kontakt forme, unosom istih podataka, u kojem slučaju ti podaci služe isključivo odgovoru na postavljeno pitanje, što može dovesti i do realizacije usluge, no podaci se ne čuvaju niti koriste u bilo koje druge svrhe.

Plaćanje
Pri rezervaciji roba ili druge usluge koju nudimo na ovim stranicama, dio podataka se prenosi prema tvrtki WSPay d.o.o. kako bi se obavilo samo plaćanje, dodatni podaci koji se unesu na formi za plaćanje (poput broja kreditne/debitne kartice) nisu dostupni NAZIV_TVRTKE, a posebno su zaštičeni nizom alata i postupaka kroz PCI DSS standard kojeg zadovoljava davatelj usluga online plaćanja.

Log datoteke
Hosting tvrtka Plus Hosting (DHH d.o.o.), može bilježiti sve posjete stranicama koje su smještene na njihovim serverima, a za osiguravanje usluge te pružanju zaštite od malicioznih namjera čuvaju određene informacije, uključujući IP adrese. Ti podaci su dostupni njima, ili u slučaju prijave (sudski zahtjev, abuse prijava) se prosljeđuju nadležnim tijelima.

Google analitika
Google analitiku koristimo kako bismo analizirali trendove, poboljšali uslugu i korisničko iskustvo. održavali Internet stranice, pratili kretanje korisnika i sakupili osnovne demografske podatke. Google analitika se koristi sa minimalnim setom podataka, sa uključenim opcijama za anonimizaciju, pa tako osobni podaci poput imena, email adrese, fizičke adrese ili IP adrese se ne bilježe. Prikupljeni demografski podaci bez osobnih podataka mogu biti dostupni našim medijskim partnerima, profesionalcima i oglašivačima, kroz iste nije moguće utvrditi identitet pojedinaca.

 
Vanjski linkovi
Na našoj stranici možete pronaći linkove na druge stranice, te odlaskom sa naše web stranice mi ne možemo biti odgovoran za poštivanje privatnosti na spomenutim drugim Internet stranicama. Naše korisnike potićemo da pročitaju izjave o privatnosti svake Internet stranice koja prikuplja osobne podatke. Ova Izjava o privatnosti primjenjuje se isključivo vezano uz informacije prikupljene na ovim Internet stranicama. 

Sigurnost
Ove Internet stranice poduzimaju sve mjere kako bi zaštitile podatke o korisniku. Unošenje povjerljivih podataka putem ovih Internet stranica zaštićeno je sigurnosnimn protokolom (SSL). Tijekom boravka na zaštićenoj stranici ikona lokota na dnu Internet pretraživača poput Firefox, Internet Explorera, Chrome ili drugih internet browsera je zaključana, za razliku od otključane ili otvorene ikone prilikom uobičajenog pretraživanja naših stranica. Osim korištenja SSL šifriranja kako bismo zaštitili podatke o korisnicima na Internetu, činimo sve što je u našoj mogućnosti kako bismo iste podatke zaštitili i off-line. Pristup svim podacima o našim korisnicima, ne samo gore spomenutim povjerljivim podacima, je ograničen. Pristup povjerljivim podacima imaju samo zaposlenici kojima su isti potrebni kako bi obavili određenu uslugu.

Ispravci/Ažuriranje i brisanje osobnih podataka
Ako se korisnikovi osobni podaci promijene ili ako korisnik više ne želi koristiti naše usluge, omogućujemo ispravljanje, ažuriranje ili uklanjanje korisnikovih osobnih podataka koje posjedujemo. Za ove akcije potrebno se javiti voditelju obrade podataka.

Dostupnost podataka
Kupcima je omogućeno zatražiti uvid u podatke koje POBI TRADE d.o.o. o njima čuva, kontaktom voditelja obrade podataka.

Voditelj obrade podataka
Politika privatnosti se primjenjuje na sve osobne podatke korisnika koje prikupljamo i obrađujemo, izravno ili putem svojih partnera.

Za sve informacije vezane uz Vaše osobne podatke možete se obratiti osobi zaduženoj za obradu istih:

Tihana Pobi
info@chefica.hr

Koje podatke prikupljamo
Osobni podaci: ime, prezime, puna adresa adresa, kontakt broj, email adresa
Informacije o prodaji, uključujući korisnički identitet kupca, broj ugovora i informacije dostavi te prigovore i zahtjeve.

Svrha prikupljanja podataka
Web prodaja - Pružanje osobnih podataka u svrhu ispunjenja sklopljenog ugovora predstavlja ugovornu obvezu te ako ih ne pružite, to može utjecati na ispravno izvršenje ugovora ili ga čak onemogućiti.

Podaci koji se skupljaju za marketinške svrhe nisu obvezujuće za realizaciju prodaje proizvoda ili usluge, a služe za plasiranje informacija o akcijama, posebnim ponudama i slično.

Prijenos trećim stranama
Osobni podaci mogu se prenositi trećim stranama, pod uvjetom da postoji pravna osnova (poput sudskog naloga) ili je prijenos nužan za realizaciju usluge.

Vaši osobni podaci mogu se prenositi sljedećim subjektima

  1. Za realizaciju ugovora isporuke robe podatke ćemo dijeliti sa pružateljima distribucijskih usluga s kojima surađujemo i imamo sklopljene ugovore. Pružatelj distribucijskih usluga može korisnika pri isporuci roba ili usluga tražiti osobni dokument na uvid i/ili evidentirati određene podatke sa dokumenta. Ukoliko korisnik nije voljan predati takve podatke nužne za isporuku paketa tj. dokaz o naručiocu, usluga ili roba neće moći biti izvršena ili uručena.
  2. Državnim institucijama koje zatraže podatke na uvid zbog neke treće obrade istih ili potrebe za ostvarivanje prava tvrtke zbog nepoštivanja ugovora o pružanju usluga.
  3. Tvrtkom Mailchimp koji se profesionalno bavi slanjem newsletter-a
  4. Podatke na uvid ima IT tvrtka Nefertum-IT koja održava naš webshop
  5. Osnovne informacije (IP adresa) na uvid ima hosting tvrtka Plus Hosting-DHH d.o.o. koja održava server i web hosting web trgovine
  6. Tvrtka WSPay iz Rijeke ima pristup podacima koje unesete prilikom kartičnog plaćanja, podaci o vašoj kartici nama nisu dostupni
  7. Državna tijela za potrebe ispunjavanja zakonskih obveza

Koliko dugo zadržavamo vaše podatke
Osobne podatke pohranjujemo i obrađujemo samo onoliko dugo koliko je potrebno za izvršenje određene legitimne svrhe, osim ako važećim propisima nije za pojedinu svrhu predviđeno duže vrijeme čuvanja, a najmanje za vrijeme trajanja ugovora između korisnika i nas kao davatelja usluge.

U slučaju davanja marketinške privole, podatke čuvamo onoliko dugo dok se privola ne povuče. U slučaju odbijenih ponuda, gdje nije dana privola za marketing, podatke vezane uz ponudu čuvamo godinu dana, a u slučaju da nas zatražite brisanje, isti će biti odmah obrisani.

Osobni podaci koji više nisu potrebni se ili nepovratno anonimiziraju ili se uništavaju na siguran način.

Pravo na prigovor
Ukoliko smatrate da je smo prekršili Vaše pravo na privatnost, osim obraćanja našem voditelju obrade podataka, možete se obratiti nadležnom tijelu na području RH – Agenciji za zaštitu osobnih podataka (AZOP).

Izmjena pravila o privatnosti
Izjavu o privatnosti može se izmijeniti u bilo kojem trenutku objavljivanjem izmijenjenog teksta o privatnosti na web stranicama tvrtke. O istima ćemo obavijestiti naše klijente te u slučaju neslaganja ponuditi prekid korištenja usluge, ukoliko je to moguće. Nastavkom korištenja ove stranice, korisnik daje suglasnost sa izjavom o privatnosti.

Pravila o postupanju s kolačićima (cookies):
Kolačić (cookie) je podatak koji web stranica pohranjuje u računalo ili mobilni uređaj posjetitelja. Kolačić dozvoljava web stranici da pamti akcije posjetitelja iz njegovih posjeta. Većina preglednika dozvoljava upotrebu kolačića, ali korisnik u svakom trenutku može kolačiće obrisati ili postaviti u pregledniku zabranu upotrebe kolačića. Najčešće razlozi upotrebe kolačića su identifikacija logiranog/prijavljenog korisnika, pamćenje preferencija korisnika, pomoć pri unosu ili pregledu sadržaja koji je već unašan u prijašnjim posjetima, skupljanje podataka za analize i promotivne kampanje.

Kolačići od prve strane koji dolaze sa webstranice koju ste posjetili mogu biti privremeni i stalni. Takvi kolačići omogućuju web stranici da sprema podatke koji se koriste kada korisnik ponovo posjeti web stranicu.

Kolačići mogu biti Session cookies – pohranjuju se na računalu i brišu se odmah nakon zatvaranja preglednika, a omogućuju stranici prikupljanje privremenih podataka

Persistent cookies – ostaju u računalu i nakon zatvaranja preglednika ili gašenja računala ali obično imaju rok trajnosti. Koristimo koristi kolačiće takvog tipa kako bi olakšao pristup korisnicima, primjerice da web stranica upamti da je korisnik logiran i ne pita ga za ponovnu prijavu.

Kolačići s treće strane su kolačići koji dolaze s vanjskih servisa koji korisniku spremaju limitirane kolačiće (poput servisi su Facebook, Instagram, Google analytics, AdWords... )

Ti kolačići služe kao pomoć pri tumačenju ponašanja korisnika i marketing svrhe.

Prihvaćanje ili odbijanje kolačića
U postavkama pretraživača možete odrediti koje kolačiće želite prihvatiti a koje odbiti. Mjesto uređivanja postavki ovise o vrsti pretraživača, a više informacija možete pronaći ovdje www.allaboutcookies.org. Ukoliko odlučite da ne želite prihvaćati kolačiće sa naše internetske stranice postoji mogućnost da nećete moći koristiti određene funkcije poput logiranja/prijave.